Under en mycket givande lägervecka på Backamo för en del år sen, kom jag i kontakt med Monica Henriksson som var kursledare där. Hon hade med sig sin tik, Debra på kursen, som visade sig vara en schäfer helt i min smak. Fantastiskt arbetsvillig men med en tydlig av- och påknapp.

Några år senare såg jag att de använt Debra i avel och följde med spänning deras utveckling. När de parade henne med Molars Dikko blev jag oerhört sugen på en valp, men kände att det var för tidigt för min del att skaffa ytterligare en hund. 2008 var det dags för MH för kullen efter Debra och Dikko och eftersom de aviserat att de tänkte para henne igen med Dikko var jag inte sen att åka ner och kolla in MH't.
 
  Hur som helst fick jag möjlighet att köpa en tik efter Debban och Dikko. En svart skönhet som håller mej mer än sysselsatt och som för det mesta kallas Hoppiloppan. Hon är en fantastiskt arbetsvillig och nära nog outröttlig ung dam, som gillar det mesta. Hon håller farbror Fisen i form, men har ibland inte riktigt insikten om att det är klokt att hålla sig på mattan i sällskap med äldre herrar...

Vi har ju också förmånen att ha syrran Oxie & Jennie på nära håll och vi tränar tillsammans så ofta vi kan. Under 2010 genomförde vi BH, UHP-prov samt BSL 1 med godkänt resultat. Närmaste målet nu är att komma ut i IPO 1.

Här följer lite blandade bilder på Occra.
 
     
     
       
         

Tillbaka