Efter mycket funderande och surfande på olika uppfödares hemsidor fick jag i oktober 2002 äntligen hämta Isak, som dagligdags kallas "Fisen". Hade egentligen tänkt mej en tik, men av olika anledningar blev det inte så, vilket jag är glad för idag.

Isak är en liten men proportionerlig hane med härliga färger. Han är tempererad och oerhört arbetsvillig, fantastiskt lättlärd och vi har redan hunnit med att prova på lite olika grenar. I juni och vid två prov i september 2006 fick vi cert i IPO 3 och i november fick han sitt brukschampionat i IPO/BHP genom att vi ställde ut honom på en officiell utställning då han fick ett 2:a pris. Därmed blev han Värmlands första och under flera år (fram till juni -09) enda IPO-champion! Samma dag (!) tog hans bror Ivan med förare/ägare Kjelle sitt tredje cert i spår och blev därmed brukschampion i spårhundsgruppen!  Bägge hundarna lyckades också kvala till Bruks-SM i Piteå 2007.
 
  Tyvärr blev Isak halt och vi kunde ej starta på SM, men Ivan kom till start och gjorde en fin insats. Vi har tidigare deltagit på Schäfer-SM, i BSL 2005 och i BHP 2006.

Vi har också, framförallt under vintersäsongerna, tävlat lydnadsklass och knåpat ihop ett 1:a pris i ettan, LP 2 samt LP 3. Det har också blivit några starter i elitlydnaden men inte något förstapris där. Efter att ha lagt IPO't på hyllan för gott blev det ett par år i svenskbrukset. Certpoäng i elitspår samt uppflyttning till elitskydd blev resultatet där.

Isak fungerar också väldigt bra i familjen. Han vaktar gärna och det är mycket svårt att obemärkt ta sig in i vårt hus om Isak är hemma. Förutom matte så står lillhusse Adam högt i kurs hos Isak. Fotboll är ett intresse som de bägge brinner för... Isak har fått en egen boll av Adam, även om det är dåligt med spänst i den numera. Adam är duktig på att föra hund och möjligen kommer han och Isak såsmåningom att komma till start i agility, men det blir troligen när han pensionerats som tävlingshund på bruksbanan. Självfallet också beroende på tid och intresse hos unge herr Jarl.

I november 2007 föddes den första kullen efter Isak på Kennel Aussie Action i Matfors. Mamma till de sju valparna (fem hanar och två tikar) är "Jassa", som egentligen heter Aussie Action's Jasmine. Mer info och stamtavla finns under Avkommor.  I den kullen återfinns en utställningschampion, två försvarsmaktshundar, en nästan färdig räddningshund, som också tävlas i lydnad och freestyle. De andra aktiva tävlas också i spår, sök och lydnad samt BSL. Kennel House Corner har tagit två kullar efter Isak med två olika tikar. I Isaks galleri finns ett album med bilder även på den senaste kullen.

Vid 7,5 års ålder fick Isak genomgå L-test med godkänt resultat och i maj 2010 körde Anders upp honom som väktarhund då Impa pga ryggskada inte längre kunde tjänstgöra med honom på jobbet. Isaks karriär kröntes i början av juli 2011 då han som första hund från Värmland tillsammans med Anders deltog på Securitas-SM i Karlsborg. Herrarna genomförde tävlingen med bravur och tog en mycket hedrande femteplacering!

Nedan följer lite blandade bilder på Isak.

 
     
       
     
         

Tillbaka