I juni 2004 fick vi besked om att Irma, Anders dåvarande tjänstehund, hade skador i både rygg och höft vilket gjorde att Anders snarast måste söka ny hund att ha i tjänst. Ett par veckor tidigare hade ägarna till Akjas I-kull fått mail från Gunnel med besked om att Impa blivit "skilsmässobarn" och behövde ett nytt hem. Impa hade dessvärre redan omplacerats vid den tidpunkten. Dessbättre (för vår del) funkade det inte så bra med Impa hos de som tagit hem henne på prov, så vi fick chansen att ha henne hemma en månad för att därefter lämplighetstesta henne hos polisen. Att hon skulle godkännas på L-testen var ju ett villkor för att Anders skulle kunna använda henne i tjänst.

Impa genomförde galant sitt L-test i Härnösand den 10 augusti och fick alltså stanna hos oss. I januari 2005 körde Anders upp Impa som tjänstehund. Sedan dess har hon jobbat med Anders på Securitas i Karlstad.
 
 
Impa är en liten och nätt, orädd och fantastiskt arbetsvillig tik som ställer upp på det mesta. Anders har tävlat henne till IPO 3 och även deltagit i Schäfer-SM i BHP 2006. Hon har en snabbhet som man sällan ser hos schäfer och som förare krävs det att man är väldigt skärpt, men man är ändå oftast tvåa. Impa fungerar jättefint i familjen men är väldigt bunden vid husse som absolut står högst i kurs. Under vintern 2006 fick Annika låna Impa och starta i lydnadsklass 1 (självmordskandidatur enligt Anders). De vann klassen och fick ett 1:a pris med 178,5 p. Något förblindad av framgången testade de också raskt lydnadsklass 2, men där saknades några poäng till ett 1:a pris. Ev kommer Anders att försöka sig på lydnadsklass också, i första hand som tävlingsträning.

Anders planerar att fortsätta att köra IPO för att försöka knipa ett cert eller två. Han och Impa startade i slutet av mars i år i appellklass spår och blev uppflyttade med fina poäng. De har också hunnit med att starta i sök och är godkända i lägre klass sök. De har också startat i svenskskyddet och är godkända lägre klass.

Nedan följer lite blandade bilder på Impa.
 
 
   
     
     
         

Tillbaka